Eksempel på en formmail: (Kræver lidt kendskab til HTML)
Selve HTML koden der ligger bag:
Forklaring til HTML koden:

Send os en besked:

Navn:

Adresse:

By:

Ang:

Telefon:

Din e-mail:

Andet:

Selve HTML koden der ligger bag:

<form action="/cgi-bin/FormMail.cgi" method="POST" name="Send">
<input type="hidden" name="recipient" value="dig@din-e-mail.dk">
<input type="hidden" name="subject" value="Hvad skal stå i e-mail'ens emne">
<input type="hidden" name="required" value="email, navn">
<p>Navn:<br>
<input type="text" name="navn" size="40"><br>
Adresse:<br>
<input type="text" name="adresse" size="40"><br>
By:<br>
<input type="text" name="by" size="40"><br>
Ang:<br>
<select name="ang" size="1">
<option>Mor </option>
<option>Far </option>
<option>Søn </option>
<option>Datter </option>
</select><br>
Telefon:<br>
<input type="text" name="tlf" size="40"><br>
Din e-mail:<br>
<input type="text" name="email" size="40"><br>
Andet:<br>
<textarea cols="34" rows="6" name="andet"></textarea></p>
<p><input type="submit" value="send"></p>
</form>

Forklaring til HTML koden:

Feltnavne med forudbestemt betydning:

recipient
subject
required
navn
email

Disse feltnavne har betydning for e-mailen's udformning og funktionen af formmailen.
Det er vigtigt at de skrive præcest som ovenfor!

Der kan bruges flere feltnavne med speciel betydning for e-mailen udformning, som vi dog ikke
bruger i dette eksempel. Man kan f.eks. bestemme hvordan e-mailen skal sorteres, speciel svar/fejl side.

Alle de specielle feltnavne kan findes her: (på engelsk)

Feltnavne vi selv har valgt:

adresse
by
ang
tlf
andet

Det er disse værdier du vil modtage på e-mail.
(Der kan tilføjes så mange man ønsker og man bestemmer selv hvad navn de skal have).

HTML koden:

<form action="/cgi-bin/FormMail.cgi" method=POST name="Send">
Husk at skrive "/cgi-bin/FormMail.cgi" med store og små bogstaver præcis som her.

<input type=hidden name="recipient" value="dig@din-e-mail.dk">
Dette er en skjult værdi (hidden) navnet på værdien er "recipient" (modtager).
Værdien "dig@din-e-mail.dk" erstatter du med din egen e-mail adresse.
(Bemærk af sikkerhedsmæssige årsager skal dette være en adresse hostet af os).

<input type=hidden name="subject" value="Hvad skal stå i e-mail'ens emne">
Her vælger du hvad emne der skal stå på e-mailen du modtager.
(Kan også være et felt brugeren udfylder).

<input type=hidden name="required" value="email, navn">
Her kan du skriv navnene på de felter der SKAL udfyldes.
Skriver du flere feltnavne skal der komma imellem.
Det er valgfrit om denne benyttes, med der bør mindst kræves en udfyldt email adresse.

Send os en besked:<p>
Navn:<br>
<input type=text name="navn" size=40><br>
Her er første felt. Navnet er "navn". Indsættes som afsenders navn i e-mail.

Herefter følger de felter med oplysninger vi ønsker gæsten skal oplyse.

Adresse:<br>
<input type=text name="adresse" size=40><br>
By:<br>
<input type=text name="by" size=40><br>
Ang:<br>
<SELECT name="ang">
<OPTION>Mor
<OPTION>Far
<OPTION>Søn
<OPTION>Datter
</SELECT><br>
Telefon:<br>
<input type=text name="tlf" size=40><br>
Din e-mail:<br>
<input type=text name="email" size=40><br>
Andet:<br>
<textarea cols=34 rows=6 name="andet"></textarea><br>

Og tilsidst afslutning på formen:

<input type=submit value="send">
</form>